Usi cu tocul ascuns, gama Filomuro, o solutie eleganta pentru spatii mici

Usi cu tocul ascuns, o categorie in care toate usile sunt coplanare cu peretele. Aceste usi cu tocul si balamalele ascunse oferind un stil minimalistic locuintei.  Feroneria standard a usii mai cuprinde si broasca magnetica.

 

 

  • Termenul Filomuro provine din limba italiana, filo- la acelasi nivel, muro- perete. Usile sunt la acelasi nivel cu peretele, singurul element vizibil fiind foaia de usa propiu-zisa, astfel ea va oferi un aspect elegant integrandu-se perfect cu peretele.
  • Foaia de usa poate fi finisata in culorile paletarului RAL, sau furniruite in diferite esente lemnoase. De asemenea se poate semifinisa-prevopsita, pentru aplicare de lavabila sau tapet, iar astfel usa se va camufla perfect in perete, creand un efect deosebit.
  • Datorita tocului ce este ascuns acestea creeaza senzatia de spatiu mai mare in incaperea unde sunt montate, iar designul minimalist iti va impresiona toti oaspetii.

 

 

 

In selectarea usii trebuie sa tinem cont de designul incaperii, de modul in care o folosim  (cat de des o veti deschide/inchide) si de amplasamentul ei (debarale, dressing, camere de zi, intime etc.)

 

 

 

 

  • Un alt factor pe care il luam in considerare in alegerea unei usi cu tocul ascuns reprezinta dimensiunea, precum si scopul camerei in care este amplasata usa. Inovatiile acestui secol ne ofera solutii precum aceste modele de usi ce ofera senzatia de mai mult spatiu datorita tocului ascuns sau pot ajuta la economisirea spatiului exemplu fiind sistemele de usi glisante.
  • Balamalele permit o functionare silentioasa, ce ofera un pasaj de trecere mare.  Confortul acustic al usilor este datorat materialelor de cea mai inalta calitate ce asigura o inchidere silentioasa.

 

         

⇒ Cum se monteaza usile din gama Filomuro, Usi cu tocul ascuns ? ⇐

 

 

 

 

  •  Cand va ganditi la astfel de usi trebuie sa luati in considerare ca tocul este ingropat in perete. Natura tocului cere ca acesta sa fie montat inainte de finisajul peretilor deoarece el este ‘ascuns’.
  • Diferenta de montaj dintre acesta model si celelalte consta doar in faptul ca tocul se monteaza inainte de finisarea peretilor, fata de celelalte in care se monteaza dupa finisare.
  • Tocul se poate proteja cu scotch de hartie pe tot parcursul proiectului de amenajare, astfel incat cand terminati de finisat peretii, el nu va fi stropit sau zgariat.