Usile si lemnul, prietenie din antichitate

Usa exterior cu Rupere Termica 1018 Wood

Usile cu finisaj din lemn vor aduce caldura si naturalete designului casei dumneavoastra si nu va vor dezamagi nici pe partea de functionalitate din cauza dotarilor speciale de care beneficiaza.

Lemnul este un material cald si mult mai placut la atingere decat plasticul sau metalul. Cu ajutorul finisarii iti va transmite o emotie de fiecare data cand va intalniti. Din cele mai vechi timpuri a fost folosit pentru constructia usilor si a multor alte obiecte. Inca din antichitate si vremuri chiar mai indepartate, lemnul ne-a intampinat de la intrarea in casa, sub forma unei usi.

Din aceste motive merita sa optam pentru alegerea unei usi cu un design ce contine lemn ca element principal.

Usa exterior cu Rupere Termica 1019 Wood

 

Fie ca este usa de intrare sau o usa de interior puteti opta pentru o usa moderna din lemn, iar DoorSystem va sta la dispozitie cu o gama larga de unde puteti alege. Daca va doriti o securitate sporita, puteti opta pentru alegerea unei usi blindate decorate cu lemn si dotate cu sisteme de inchidere complexe.

Frumusetea naturala a lemnului, exprimata prin textura si nuantele sale, confera intrarii in incaperi sau casa, un sentiment pe care il veti aprecia din plin. La fel si sticla, care acum poate fi inlocuita cu plexiglas.

In fabricarea usilor se poate folosi lemn stratificat furniruit de diferite esente.  Fiecare dintre aceste specii de furnir transmita o emotie diferita, din acest motiv merita sa aflati mai multe despre furnir.

                                               

     

 

Ce fel de furnir sa aleg pentru usi ?

                                                        

  • Furnirul de stejar  – Stejarul este considerat copacul adevarului. Scoarța acestui pom are proprietati terapeutice. Usile interioare din stejar sunt de culoare deschisa si vor avea unele semne de granulatie care dau lemnului un aspect atractiv.

 

 

CPL-Italian Walnut

 

  • Furnirul de Nuc  – este fin, inchis la culoare si foarte pretios.  Usile cu furnir din nuc pot varia de la culori inchise, pana la nuantele de galben.

 

 

  • Ciresul, lemnul elegantei, căci despre el este vorba, are o frumusețe și o eleganță aparte si este  folosit in toate domeniile, precum mobilă, obiecte de lux și multe altele. Din acest lemn pretios se confectioneaza stilouri, ceasuri, carcase de telefon. Datorita proprietatilor acustice se foloseste in fabricarea de instrumente muzicale. Florile ciresului reprezinta un simbol al puterii.