Ușile Filomuro – minimalism și eleganță

 

Cunoscute și sub denumirea de „hidden door” sau uși cu toc ascuns, ușile Filomuro sunt create în așa fel încât să fie perfect coplanare cu peretele. Când vine vorba despre spații mici și înguste, Filomuro excelează la partea de design interior și arhitectură, iar din pasiune pentru acestea, experții au luat inițiativă, punându-ți la dispoziție ușile Filomuro cu toc ascuns.

Având atât tocul, cât și balamalele ascunse, aceste uși vor oferi un stil minimalistic locuinței tale. Iar dacă tot timpul ți-ai dorit asta, ce-ar fi să iei atitudine acum? Lasă-te surprins de yala magnetică și balamalele ascunse caracteristice. Lasă-te surprins de ușile Filomuro.

De unde vine termenul de Filomuro și ce semnifică acesta, de fapt? Filomuro este un cuvânt de origine italiană. Divizându-se în două părți, filo – la același nivel și muro – perete, ușile Filomuro sunt la același nivel cu peretele.

Deduci, totuși, că ai în casă o ușă pentru că singurul element care rămâne la vedere este foia de ușă propriu-zisă. Camuflându-se și integrându-se perfect cu peretele, o astfel de ușă este perfectă mai ales pentru spațiile mici și înguste.

În ce culori se poate finisa ușa? Majoritatea ușilor Filomuro sunt construite în așa fel încât culoarea lor să se încadreze în paleta de culori RAL.

Ba mai mult, o ușă Filomuro se poate semifinisa, la cerere, tocmai pentru că există și persoane care preferă să aplice lavabilă sau tapet. Prin atenția la acest detaliu, ușa se va camufla perfect în perete, dând, astfel, un efect aparte locului în care a fost amplasată.

De asemenea, ușa Filomuro este soluția chiar și pentru spațiile mici. Prin intermediul ei și a tocului care este ascuns, ea poate crea senzația de spațiu mai mare și fii sigur de faptul că deși aceasta se camuflează foarte bine, în esență, va atrage atenția oaspeților tăi!

Selectarea ușii este un alt aspect pe care trebuie să-l iei în considerare înainte de a face o astfel de achiziție. Ce înseamnă asta mai exact? Primul pas spre o decizie corectă este designul. Trebuie să ținem cont de designul încăperii în care vrem să amplasăm ușa.

Mai mult decât atât, nu trebuie omis nici modul în care folosim ușa, respectiv frecvența cu care o deschidem și o închidem. Dacă ținem cont de toate acestea, dar și de locul în care vrem să o amplasăm (ca de exemplu, cameră de zi, dressing, debara etc), nu avem cum să dăm greș.

Însă asta nu este tot! Să nu facem abstracție de la  dimensiune! Aceasta este la fel de importantă precum toate celelalte, dar trebuie să fie direct proporțională și cu locul în care ne dorim o ușă, dacă n-a existat, sau o ușă nouă, în cazul în care cea veche nu ne mai este pe plac.

Chiar dacă seamănă foarte bine cu sistemele de uși glisate, ușile Filomuro sunt mult mai elegante, eficiente și aproape inobservabile. Dacă unul dintre musafiri sau prieteni se crucește când îi spui că acolo ai o ușă și nu te crede, să nu te miri! Ușile Filomuro sunt concepute în așa fel încât să impresioneze prin bun gust!