Intretinerea usilor, obligatorie pentru o functionare cat mai eficienta

Pentru a beneficia de un confort sporit, intretinerea periodica a usilor este absolut necesara pentru ca ele sa nu-si piarda in timp aspectul si functionabilitatea. DoorSystem va sta la dispozitie cu sfaturi si raspunsuri la intrebarile dumneavoastra.

Din fericire elementele de feronerie si profilele de etansare ce sunt sensibile la uzura si socuri tehnice se pot inlocui foarte usor.

Garniturile usilor – daca nu sunt intretinute corespunzator, in timp, se deterioreaza si isi pierd din proprietati iar astfel performantele lor in izolarea termica si fonica vor avea de suferit .

  • Recomandam ca suprafata lor  sa fie stearsa cu o carpa umeda. Solutiile acide trebuie evitate! Acestea deterioreaza garniturile;
  • O data la 6 luni dupa o stergere adecvata se aplica un lubrifiant pe baza de silicon. Acesta prelungeste considerabil durata de viata a cauciucului iar astfel confortul termic si fonic nu vor avea de suferit.

 

Balamalele au un rol important deoarece ele trebuie sa asigure o functionare lina a usii.

  • Pentru a le mentine la performante maxime si pentru a evita aparitia zgomotelor nedorite recomandam ca odata la 3 luni, sa ungeti balamalele cu lubrifianti speciali pentru mecanisme fine;
  • Aparitia unui scartait la inchiderea si deschiderea usii chiar si dupa gresarea acesteia se poate datora dereglarii pozitiei foii de usa, astfel usa atinge portiuni de pardoseala.  Acest lucru se poate corecta prin reglajele ce le gasiti pe balamale. Cu ajutorul reglajelor veti putea aduce usa intr-o pozitie corecta si sunetul nedorit va disparea.

 

Broasca usii si sistemul de inchidere sunt esentiale iar ele trebuie sa se afle intr-o stare perfecta de functionare.

  • O data pe an este recomandat ca broasca si sistemul de inchidere sa fie unse cu lubrifianti speciali pentru mecanisme fine. Se greseaza folosind un capat special ce va fi introdus in lacasul pentru cheie si pe langa bolturile de inchidere ale usii. Dupa aceasta operatiune se va inchide si deschide usa consecutiv de 2-3 ori.

 

Lemnul ceruit sau lacuit daruieste caldura designului incaperii.

  • Trebuie sa fie ingrijit  corespunzator cu produse speciale si specifice tipului de lemn pentru a oferi usii un plus de protectie impotriva umezelii si factorilor fizici.
  • Intretinerea periodica a usilor de lemn sau furniruite se face cu produse specializate pe care le gasiti pe piata si trebuie sa tineti cont ca umezeala excesiva ataca textura materialului.

Suprafetele metalice  se curata cu o carpa umeda  iar apoi una uscata, evitand folosirea apei in exces.

  • Evitati folosirea de materiale abrazive pentru stergerea usii (bureti de vase) .
  • Evitati folosirea de solventi puternici precum diluantul.