Diferentele dintre usile de exterior securizate antiefractie si cele cu rupere termica

 

Diversitatea gamei de uși pentru exterior oferita de DoorSystem este creata pentru toate necesitățile și dorințele clienților noștri.

Ușa de exterior este aleasă în funcție de necesitate și locația acesteia, fie că este ușă de intrare în casă, apartament, sau ușă de la garaj, orice ușă ce face legătura cu mediul exterior se poate numi ușă exterior. Aceste uși de exterior sunt caracterizate în funcție de necesitatea predominantă, rezistența termică sau securitatea sporita.

Cele 2 mari categorii ale ușilor de exterior se împart la rândul lor în mai multe tipuri de uși ce dețin caracteristici diferite și unice.

 

Uși cu Rupere Termică

Ușile ce dețin caracteristica principală Ruperea Termică ajung să egaleze performanțele unui perete exterior ce deține o izolare termică de înaltă calitate. Fiind o ușă ce este amplasată într-un perete exterior trebuie să ne asigurăm că ușa respectă niște cerințe esențiale confortului termic.

Capacitatea de izolare termică a ușii se datorează mai multor factori, precum:

  • calitatea materialelor din care este confecționată;
  • modul în care se face etanșarea intre zonele de contact dintre foaia de ușa și tocul ușii;
  • calitatea montajului propriu-zis al ușii;
  • izolarea corespunzătoare a tocului în timpul montajului.

Fata de ușile securizate,  ce pun accent pe sistemele de închidere complexe și rezistenta antiefracție, ușile cu rupere termică dețin performanțe pentru termoizolare (capacitatea de izolare termica mai mare).

Construcția ușilor cu rupere termică este realizată pentru a avea performante cat mai mari de izolare termică fată de cele antiefractie, ce sunt proiectate pentru o securitate cat mai înaltă, fara a pune accentul pe izolarea termica extrem de mare.

In cazul iernilor foarte geroase, la alte tipuri de uși poate apărea o problema neplăcuta și anume condensul la interior pe tocul ușii. Problema condensului apare sub influenta gerului , cand tocul se răcește foarte tare iar datorita diferenței de temperatura exterior/interior umezeala se condensează pe el.  Ușile cu Rupere termica dețin o izolație corespunzătoare astfel la ele aceasta problema este cu mult diminuata.

 

Gama DoorSystem de uși cu Rupere Termica

Toate tipurile de uși exterioare Rupere Termica pot fi dotate opțional cu :

  • Pachetul, Inox Impact- Protecție Rupere Termica;
  • Bara de tragere sau Mâner Ascuns
  • Sistem de închidere Finger Print

Uși cu Pivot securizate antiefracţie

 

Toate ușile de tip PIVOT dețin sisteme de închidere standard, WINK HAUS, cu 5 puncte de închidere. Opțional puteți alege un sistem WINK HAUS cu 17 puncte de închidere . Tot opțional, puteți alege sistemul Finger Print.

Ușile se personalizează strict la dorințele clienților și pot fi dotate cu supralumina sau iluminatoare.

 

 

Uși  PLATIN și  uși cu Profil 90, 50

 

 

 

 

 

 

 

 

FINGER PRINT EKEY

Ușile din gama Pivot rupere termica, Platin si cele cu Profil 90 detin ca sistem Standard de inchidere, WINK HAUS sau GU.

Optional se poate alege optiunea Finger Print.

Usi Securizate Antiefractie

Usile DoorSystem de acest tip sunt blindate si pot beneficia optional de dublu sau triplu blindaj. Geamurile folosite la supralumina sau iluminatoare pot fi triplex securizat sau antiglont. 

Daca ușile securizate antiefractie sunt asemanatoare usilor de seif blindate,  cele cu rupere termica sunt concepute special pentru a se ridica la capacitatea de izolare termica, asemanatoare, unui perete de casa exterior.

Usile securizate antiefractie detin sisteme de inchidere standard de tip seif SECUREMME iar optional usa poate fi prevazuta cu sistemul de inchidere MOTTURA sau ISEO ce poate avea de la 13 pana la 20 puncte periferice de inchidere cu bolturi din otel ce au diametrul de 18m.

La cerere usile DoorSystem Securizate pot avea: yala cu electromagnet sau sistem cu amprenta digitala. Feroneria standard a ușii presupune: vizor panoramic, maner de exterior (diferite modele sau bare de tragere) si de interior, extra bolt de siguranta.

Usile de intrare in apartament se livreaza cu periere tractabila si prag fix de pardoseala din aluminium anodizat; ușile antiefractie se livreaza cu pachetul THERMO – prag, picurator, trei perii, toc cu profil THERMO (optional).

Optional se poate alege pachetul Finger Print sau Sistemul Thermo.

Linia Aluminiu Antiefractie

 

PIVOT antiefractie

 

 

 

 Rupere TermicaSecurizate Antiefractie
        Capacitate mare de izolare termica Capacitate marita la tentativele de efractie
Sistemul de inchidere WINK HAUS / GU+ optional cilindru ISEO   5 – 17 bolturi Inchidere tip seif SECUREMME + optional sistem de inchidere MOTTURA sau ISEO 13-20 bolturi
Feroneria standard a usii presupune maner de exterior/interior sau bara de tragere, optional putem avea maner de tragere incastrat in foaia usii si se poate pune si led.vizor panoramic, maner de exterior/interior (fix sau mobil), extra bolt de siguranta si este disponibila in patru culori – auriu, bronz, argintiu satinat si argintiu lucios.
Balamale ReglabilePivot sau NormaleDe mare tonaj, ascunse, reglabile, sau pivotante
Blindaj
 NUDa, Optional Dublu (standard) sau Triplu (optional)