10 reguli utile pentru o amenajare cât mai reușită

Ne-am gândit că aceste sfaturi s-ar putea să îți fie de folos. Astfel, în rândurile care urmează o să faci cunoștință cu 10 reguli utile pentru o amenajare cât mai reușită. Iată despre ce este vorba și ce anume ar trebui să urmezi pentru a avea un rezultat demn de apreciat.

  1. Dimensiunile camerelor sunt foarte importante. Din acest motiv, de fiecare dată înainte de a te duce la cumpărături, asigură-te că ai notat undeva dimensiunile corecte ale camerei. Ia în considerare atât lungimea, lățimea, cât și înălțimea. Cel mai ușor este să trasezi un plan în care să notezi dimensiunea, respectiv poziția ferestrelor. Nu uita nici de locația surselor de electricitate și a obiectelor de mobilier pe care tocmai urmează să le achiziționezi.
  2. Încearcă să descoperi care este stilul de amenajare care te caracterizează. Ce înseamnă asta și cum poți afla stilul care ți se potrivește? Soluția cea mai simplă constă în răsfoirea de reviste home&deco, dar și în urmărirea de emisiuni televizate nișate pe acest subiect. Sau, bineînțeles, pentru că este atât de practic și ușor, internetul îți stă la dispoziție. Nu ezita să cauți pe internet ceea ce crezi că ți s-ar potrivi sau să vizitezi show room-uri pentru a intra în contact cu moda și tot ceea ce ține de aceasta. Doar așa poți descoperi idei care să-ți placă și pe care să le pui, mai apoi, în practică.
  3. Nu uita să identifici centrul de interes al fiecărei camere. Aici poate fi vorba fie despre un obiect de mobilier de care ești foarte atașat atât tu, cât și familia. Sau putem aduce în discuție șemineul ca punct de interes. Odată găsit sau stabilit acest punct central în jurul căruia vrei să se desfășoare tot, îți va fi mult mai ușor să alegi alte piese care să te ajute să amenajezi totul în modu-ți caracteristic.
  4. Prima achiziție ar trebui să fie obiectele de mobilier de mari dimensiuni, de exemplu ușile de interior. Evident, la acestea se mai pot adăuga și covoarele sau chiar draperiile. Pentru continuitate și un aspect vizual cât mai plăcut, ai grijă să le achiziționezi în nuanțe și palete de culori asemănătoare. Nu uita să aduci, totuși, plusul de culoare prin prisma accesoriilor de culori vii sau a detaliilor care să facă diferența.
  5. Întotdeauna, trebuie să ai în vizor și funcțiunea camerei pe care vrei să o amenajezi. Ce înseamnă asta mai exact? Dacă dorești, de exemplu, să transformi un anume spațiu sau chiar living-ul într-o cameră de studiu, atunci trebuie să iei în considerare când mergi la cumpărături atât biroul, cât și rafturile pentru cărți, respectiv o lumină adecvată care să-ți permită să-ți desfășori activitatea în condiții propice. Ghidează-te și după dimensiuni și asigură-te că acestea sunt corespunzătoare. Trebuie ca orice încăpere pe care te decizi să o amenajezi să fie realizată și decorată cât mai armonic. De asemenea aveti grija sa preveniti condensul. In cazul inc are aveti terasa, puteti utiliza folie terasa pentru inchiderea acesteia.
  6. Folosește, mai ales dacă simți nevoia, texturi, nuanțe, materiale sau chiar motive geometrice, pentru a da un plus de valoare încăperii. În acest caz, există și o mică regulă după care diferiți designeri de interior se bazează. Această regulă vizează în prealabil nuanțele de roșu, astfel o nuanță de roșu sau o mască africană, mai multe nuanțe de roșu ici-colo sau un set de motive africane te pot scoate puțin din zona de confort. Rezultatul, oricum, este unul spectaculos.
  7. Ce părere ai despre contrast-uri? Ele sunt de bun augur, să știi! De altfel, ele pot aduce o alură nouă încăperii, mai ales dacă alegi să plasezi mobila pe un fundal care este în contrast cu nuanța acesteia. Orice ar fi și orice idee ai avea, nu te teme să o pui în practică. Experimentează și oferă-ți posibilitatea de a încerca combinații noi de culori cu care să surprinzi atât familia, cât și musafirii!
  8. Un rol foarte important când vine vorba despre amenajare și reamenajare îl au proporțiile. De aceea, trebuie să ai grijă în special la acestea. Dacă în cazul culorilor poți încerca tot ceea ce îți trece prin minte, în cazul obiectelor este puțin diferit. Mai ales în cazul celor de proporții. Echilibrul vizual este foarte important, nu uita!
  9. Grijă foarte mare trebuie să ai și în cazul camerelor formale. Asta înseamnă că în astfel de camere trebuie să uzezi de aranjamente simetrice și formale precise.
  10. Pe lângă toate acestea, este extrem de important să achiziționezi detalii și aranjamente care să se încadreze în bugetul tău. Acesta nu trebuie să aibă de suferit. Ia în considerare aceste aspecte, dar și linia cromatică, respectiv stilul amenajării.

Pentru o amenajare cât mai reușită ține cont de aceste reguli! Cu siguranță îți vor fi de folos!